Hälsosamma banan och dadelmuffins

Eller ja. Hälsosamma – vad är det? Ordet kan ibland få mig att rygga tillbaka. För mig behöver det inte vara glutenfritt eller sockerfritt för att jag med glädje ska äta. Snarare tvärt emot ibland. Dock finns det bättre sötningskällor än socker och det kan bli precis lika gott. Kan vara kul att variera ibland eller kanske om en vill fika flera gånger om dagen 😉

Här är i alla fall ett recept på magiskt goda banan och dadelmuffins.

Du behöver:

  • 4,5 dl mandelmjöl
  • 2 tsp bakpulver
  • 1 tbsp kanel
  • 2-3 mogna bananer
  • 2,25 dl dadlar, färska, urkärnade
  • 3 egg
  • 0,5 dl smält kokosolja
  • 2 dl valnötter, krossade
  • Lite salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 grader
  2. Mixa mjöl, bakpulver, salt och kanel i en stor skål.
  3. Mixa dadlar, bananer, egg och olja.
  4. Blanda mjölblandningen och den mixade smeten.
  5. Tillsätt nötterna.
  6. Lägg smeten i muffinsformar.
  7. Toppa eventuellt med chiafrön och bananskivor.
  8. Baka i 25 minuter.
  9. Ät!
Okej, Sandras var finare – men så om de är goda. Så goda!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s