Antagning

Mindre än en vecka kvar tills ni får ett första besked om antagningen till hösten. Är säkert nervöst och pirrigt för vissa. Oavsett om en mer eller mindre vet att en kommer in så kan det vara nervöst innan en har fått det på papper. Är en osäker och tveksam till om en kommer in är det såklart ännu mer nervöst.

Om jag ska vara ärlig minns jag inte så väl om jag var nervös innan antagningen, inte heller efter antagningen och inför att börja. Det kändes bra i kroppen. Kvällen innan första dagen kom dock nervositeten ikapp mig och jag började fundera på vilka jag skulle gå med i klassen, hur universitetet skulle vara, om jag skulle hitta någon att hänga med och om jag skulle klara av utbildningen i sig.

Såhär efter ett år – med ett års studier i bagaget, med första dagen på universitetet i bagaget och med nio tentor i bagaget så kan jag bara säga att det har varit så bra. Tufft bitvis men absolut ett så bra val. Älskar att komma till skolan, att hänga med fantastiskt fina människor som jag hoppas ha med mig hela livet, att lära mig spännande saker och att växa som människa. Bra saker.

Funderar du på något? Undrar du över insparken? Behöver du lösa boende? Undrar du hur CSN räcker? Kan du fundera ihjäl dig på om du kommer gå som en vilsen första dagen? Skriv och bolla med mig. Jag är inget facit och kan inte hjälpa till med allt, men ibland är det skönt att lätta huvudet från alla tankar.

Annonser

2 thoughts on “Antagning

 1. Tja!
  Jag heter Emma och har precis kommit in pa KI’s Psykologprogram. Jag är jättetaggad att bo i Stockholm och plugga på KI men vet inte så mycket om hur att hitta studentboende eftersom jag är från Kalifornien. Jag undrade bara om du hade några tips? Jag har tittat lite granna på Blocket, men finns det nåt annat sätt att hitta bostad? Tack så mycket for hjälpen 🙂

  Gilla

  1. Hej Emma! Grattis till att ha kommit in på psykologprogrammet på KI! Enligt mig ett väldigt bra val 🙂

   Boende är klurigt i Stockholm, speciellt innan höstterminen drar igång. Mitt största tips är kontakter – känner du någon i Stockholm? Eller känner någon som känner någon? Annars finns olika studentboenden – men ofta med kösystem. Har inte hundra koll på de men kan länka imorgon till dig!! Blocket kan nog fungera men gissar att priserna lätt trissas upp där. Men självklart kan en ha tur 🙂

   Lägg gärna till mig på fb så kan vi skriva där och om du skriver ett inlägg på fb om att du söker boende så delar jag det gärna 🙂 Sök på Felicia stålhand så hittar du mig.

   Återigen stort grattis!! Ska bli kul att träffa dig i höst 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s